Utorak, 19.10.2021.

Vojin Mijatović: Dodik je toliko puta najavio otcjepljenje RS da bi mogao napisati roman, očigledne su dvije stvari

Subota, 25.09.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti | Autor

Milorad Dodik po ko zna koji put najavljuje raspad BiH i otcepljenje Republike Srpske, kazao je potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović.

Dodao je da kad bi nabrajali do sada koliko je puta ovo najavio mogli bi ozbiljan roman napisati.

– Očigledne su dvije stvari, da priču ponovo tempira pred izbore kako bi na krilima lažnih otcepljenja ponovo mobilisao biračko tijelo i pobijdio. U prilog tome ide i sama činjenica da u istom danu najavljuje otcepljenje i svoju kandidaturu za člana Predsjedništva BiH. Čemu kandidatura za Predsjedništvo BiH kad će otcjepiti RS – upitao je Mijatović.

Prema njegovim riječima, s druge strane očigledno je da on na krilima podrške desničara iz EU smatra da ima podršku za svoje političko djelovanje.

– Treba biti jasan i pitati EU jesu li to te evropske vrijednosti za koje se zalažu. Kako god matrica je ista već dvije decenije i kod Dodika i njegovih koalicionih partnera iz SDA i HDZ-a. Cilj je dovesti nacionalnu armosferu do usijanja, braniti svoj tor, pobijediti ponovo na izborima i opet svi etnonacionalisti u koaliciji i na vlasti. Dakle isti kadar, sedmi put, udruženi zločinački poduhvat nacionalnih lidera nad sopstvenom zemljom i narodom – zaključio je Mijatović, prenosi Avaz