Utorak, 19.10.2021.

Priča o zamišljenoj pjesmi: Da su je snimili, ovako bi zvučala pjesma Tome Zdravkovića i Silvane Armenulić

Nedjelja, 26.09.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti | Autor

Nedavno smo dobili još jednu takvu bravuroznu izvedbu u filmu “Toma”, kada su Milan Marić i Tamara Dragićević koji glume Tomu Zdravkovića i Silvanu Armenulić otpjevali njihov nikad snimljeni duet “Ponoć”.

-Negdje na početku snimanja, Bjela mi je tražio da napišem pjesmu, tj. duet Tome i Silvane koji nikad nisu snimili. Tražio je da zvuči onako ‘staro’, a da bude novo i da naravno bude hit – ovim riječima kompozitor i producent filma “Toma” Željko Joksimović objašnjava kako je nastala ova magična pjesma.

Iako je publika mogla da čuje samo dijelove ove pjesme tokom pretpremijernih prikazivanja filma “Toma” na festivalima u Sarajevu i Nišu, već nedjeljama vlada veliko interesovanje za ovu numeru koja “svima zvuči poznato, a ne mogu nigdje da je pronađu”.

-Kada sam počeo da komponujem, u glavi sam imao refren, ali sam ipak dugo razmišljao ko bi mogao da napiše ostatak teksta. I na pamet mi je palo u tom trenutku samo Tozovc, imajući u vidu da je on i pisao za Silvanu. Zahvaljujući Mimi, Tozovčevoj supruzi za dva sata u sred korone, preko telefona smo zajednički završili ovu pjesmu, baš onako kako vjerujem da bi je donio i sam Toma. Žao mi je što Tozovac nije sad sa nama da čuje i uživa u ovoj pjesmi i filmu. Ali želim da vjerujem da su i pjesma i film naš poklon i naklon vrsnim umjetnicima poput Tome i Tozovca koji su nas zadužili svojom umjetnošću i inspisisali nas na ovakvu muziku – zaključio je Joksimović.

Da su Toma i Silvana zaista snimili duet, to bi vjerovatno zvučalo kao ova pjesma. Emotivno, snažno, maestralno, kafanski. Pjesma nas je navela da maštamo kakav bi to duet bio i dala mali nagovještaj onoga šta bi predstavljao. Postali smo nostalgični zbog nečega što nikad nije bilo. E, takvu emociju bude samo vrhunske pjesme…