Subota, 27.11.2021.

Međunarodni aerodrom Sarajevo traži 90 radnika: Pogledajte šta sve kandidat mora posjedovati

Utorak, 26.10.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti | novinarka

Međunarodni aerodrom Sarajevo raspisao je javni poziv za školovanje dvije vrste kadrova, njih maksimalno 90.

Prva vrsta školovanja odnosi se poslove prihvata i otpreme putnika, a druga na tehnički prihvat i otpremu aviona. Obje pozicije su u Sektoru saobraćaja i usluga u zračnom saobraćaju U. oba slučaja maksimalno je moguće primiti po 45 polaznika.

Plan i program školovanja utvrdit će Aerodrom, a obuhvatit će osnovnu obuku za obavljanje poslova trajanja do sedam radnih dana.

Kandidati koji apliciraju za stučno usavršavanje za prihvat i otpremu putnika trebaju imati srednju stručnu spremu – društveni ili tehnički smjer, osposobljenost za korištenje Microsoft orjentiranih operativnih sistema i aplikativnih modula te znanje engleskog jezika iz domena poslova koji će se obavljati.

Od kandidata koji će se školovati za tehnički prihvat i otpremu aviona i stvari traži se srednja stručna sprema ili kvalifikovani radnici III stepena – društveni ili tehnički smjer te položen vozački ispit, minimalno B kategorije.

Za sprovođenje javnog poziva formirat će se Komisija za izbor koja će ocjenjivati kandidate na osnovu rezultata pokazanih tokom testiranja, nakon čega će sačiniti listu uspješnih kandidata kojim će se omogućiti školovanje.

Međunarodni aerodrom Sarajevo zadržava pravo da animira prijavljivanje kandidata za stručno usavršavanje bez zasnivanja radnog odnosa i drugim sredstvima pored ovog javnog poziva , putem Službe za zapošljavanje i neposrednim kontaktima obrazovnih institucija.

Tekst javnog poziva možete preuzeti na linku.