Utorak, 02.03.2021.

Bakir Izetbegović uporedio narod s mačićima: Jesu li mačke pametnije od Bošnjaka, Bosanaca i eksperata?!

Srijeda, 27.01.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti | Novinar

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović u zadnje vrijeme često zna negativno iznenaditi, ali i nasmijati bosanskohercegovačku javnost svojim izjavama, piše PRESS.

Tako je nedavno “upozorio građane Bosne i Hercegovine” da ne ukazuju povjerenje mladim političarima jer prema njegovom shvatanju oni nisu kompetentni da sjednu za pregovarački stol i raspravljaju o ozbiljnim temama kao što su ustavne reforme. Ova izjava došla je samo nekoliko dana nakon što je Izetbegović izjavio da će SDA davati šansu mladim ljudima.

Posljednji u nizu bisera Bakira Izetbegovića je rečenica koju je sinoć izrekao gostujući u emisiji na televiziji Hayat.

“Što kažu, mačići progledaju nakon 7 dana. Ako Bošnjaci, Bosanci i naši eksperti, pravnici nisu progledali nakon 15 godina, ako nisu u stanju da se udube u ovo što sam sad kazao, u ovih 5-6 bitnih elemenata i da ovaj put budu pametniji… onda to može biti problem za narod”, rekao je Izetbegović.

On se šta više izjavom, u kojoj je uporedio narod s mačićima, pohvalio na svom Facebook profilu vjerovatno misleći da je izrekao mudru rečenicu. A njegova mudrost ogleda se u tome da su “mačići” očito pametniji od Bošnjaka, Bosanaca i eksperata jer mačići progledaju nakon sedam dana, a za Bošnjake, Bosance i eksperte nije siguran da li su progledali nakon 15 godina.

Svakako, postoji mogućnost i da je ovu rečenicu na Facebooku objavio neko od njegovih nestručnih saradnika koji su proteklih godina srozali kredibilitet lidera SDA na nivo lokalnog političara.

No treba imati razumijevanja. Teško je biti savjetnik, dopisnik SDA-ovog radikalnog sedmičnika i administrator Facebook stranice u isto vrijeme.

(PRESS)