Subota, 27.02.2021.

Nema više netransparentnog trošenja novca: Vijećnik NiP-a Toni Vukadin pokrenuo inicijativu da i Grad Sarajevo bude dio kantonalnog registra zaposlenih i javnih nabavki

Srijeda, 27.01.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti | Autor

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Sarajevo, vijećnik Naroda i pravde Toni Vukadin je pokrenuo inicijativu da se grad Sarajevo priključi uspostavljenim kantonalnim registrima zaposlenih u javnom sektoru i registru javnih nabavki koji vodi Ured za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo.


“Gradska uprava Sarajeva zajedno sa JP Sarajevo, bazenom Otoka, novosnovanom JU Muzeji Sarajeva, danas ima možda i više od 300 zaposlenih i ukupne budžete od oko 40 miliona. To su sredstva od građana Sarajeva i smatram da oni imaju pravo znati koga plaćaju da radi koji posao i na koji način ide utrošak tih sredstava.

Zaista ne vidim razlog zašto bi se neko protivio ovakvoj inicijativi. Nadam se da će vijeće na narednoj sjednici prihvatiti ovu inicijativu kako bi se što prije realizirala.

U svakom slučaju, ukoliko inicijativa bude odbijena, nastavit ću istrajavati na njoj, a sve sa krajnjim ciljem veće transparentnosti rada Grada Sarajeva,” kazao je Vukadin.