Subota, 10.04.2021.

Da li Haris Silajdžić osniva stranku?

Subota, 27.02.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti | Autor

U posljednje vrijeme, posebno nakon gostovanja Harisa Silajdžića na Face televiziji u javnosti se dosta govori o mogućem osnivanju stranke od strane ovoga političara.

Zanimljivo, Silajdžić se u politiku vratio i prije 14 godina, i to na projektu rušenja već dogovorenog “aprilskog paketa” ustavnih promjena, a platforma za njegov aktuelni povratak također je “aprilski paket”, koji je lider SDA Bakir Izetbegović naglo počeo hvaliti proteklih sedmica. Štaviše, Izetbegović je u nekoliko posljednjih istupa otvoreno kazao da će uz pomoć nove demokratske administracije SAD-a, na čelu s Bidenom, reafirmirati paket ustavnih promjena koje su 2006. godine iz posve različitih razloga srušili čelnici dviju stranaka, Haris Silajdžić kao tadašnji lider Stranke za BiH te Božo Ljubić, tadašnji lider HDZ-a 1990.

Ostaje da vidimo da li će Siladžić pristupiti novom političkom projektu.

U prvobitnoj verziji članka koji je prenešen sa portala Slobodna Bosna, bilo je navedeno da „Haris Silajdžić osniva novu stranku“ što je označeno kao „False“ (lažna) informacija od strane Raskrinkavanja, a što se dodatnom provjerom i potvrdilo kao netačno objavljena/prenešena informacija od strane Pressmedia.ba portala, te je isto izmijenjeno.