Utorak, 15.06.2021.

PRESS saznaje: Priprema se brutalna krađa FK Velež u derbiju protiv Borca iz Banjaluke; Određeni premijerligaši zatražili pomoć istražnih organa?!

Utorak, 27.04.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti | Autor


U petak 30. aprila sa početkom u 20 sati odigrat će se derbi između FK Velež Mostar i Borca iz Banjaluke.

Prema saznanjima do kojih je nezvanično došao PRESS u ovoj utakmici, strateški jako važnoj, priprema se brutalna krađa kluba iz Mostara. Pobjeda FK Velež u utakmici koja slijedi značila bi njegov ulazak u Evropu, dok bi istovremeno udaljilo FK Borac od pozicije prvaka, što se želi izbjeći.

Inače niz sumnjivih sudskih odluka okarakterisale su već nekoliko mečeva Rođenih, prvo protiv fudbalskog kluba Krupa, a potom i protiv Širokog Brijega, ali njihova kvalitetna igra dovela ih je ipak na iznenađenje mnogih na poziciju na kojoj se nalaze.

Izvori o eventualnim ‘dogovorima’ vode do novog predsjednika krovne kuće bh. fudbala, aktuelnog predsjednika FS RS – Vice Zeljkovića.

Kako izvor PRESS-a tvrdi meč FK Velež – FK Borac trebao bi da sudi sudija iz Republike Srpske Zoran Grbić ili Elvis Mujić, a sve po dogovoru sa Vice Zeljkovićem.

Inače fudbalski sudija Elvis Mujić iz Banovića poznatiji je po svojim skandaloznim odlukama, nego po karijeri sudije. Njegovo izuzeće tražio je i FK Sarajevo, na njegove odluke stizale su ozbiljne pritužbe FK Sloboda, Mladost itd. a zbog loših sudijskih odluka čak je prozivan kao ‘persona non grata’ bh. fudbala. Sa druge strane sudija Grbić iz Republike Srpske, blizak čelnicima FK Borac, te predsjednika Fudbalskog saveza RS Zeljkovića, nedavno izabranog na čelo krovne kuće bh. fudbala.

Određeni premijerligaši prema nezvaničnim saznanjima PRESS-a već su zatražili pomoć određenih državnih istražnih organa koji bi trebali raditi na rasvjetljavanju ovog slučaja.

(PRESS)