Subota, 27.11.2021.

BAHATO! OTAC DIJANE HRKALOVIĆ HVALI SE KĆERKINIM PORŠEOM: Svoje inicijale stavljala na registarske tablice

Srijeda, 27.10.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti | Autor

Bivša državna sekretarka, koja je odnedavno u pritvoru, svojevremeno je pokazivala moć na svakom koraku, pa čak i preko tablica na svojim luksuznim mašinama

Sve više detalja o životu bivše državne sekretarke MUP Dijane Hrkalović potvrđuje sliku o njoj kao nekada moćnoj figuri koja je, dok je bila na pozicijama vlasti, odlučivala o mnogim sudbinama, uživala u luksuzu i neretko to pokazivala i u javnosti.

Bijesni automobil s njenim inicijalima na registarskim tablicama, čiju fotografiju Kurir ekskluzivno objavljuje, samo je djelić bahaćenja i jedan od mnogih načina na koji je Dijana Hrkalović iskazivala svoju moć.

Fotografija za telefon

Ovaj manir, uglavnom svojstven kriminalnim krugovima, bivša državna sekretarka obilato je koristila, jer je za gotovo sve automobile koje je vozila obezbjedila registarske oznake sa inicijalima DH ili HD. To pokazuju fotografije luksuznih mašina s kojima se slikala ona, ali i članovi njene porodice.

Na jednoj od njih je Dijanin otac Dane Hrkalović, inače biznismen u poljoprivredi, kako pozira ležerno naslonjen na haubu crnog „poršea“ sa tablicama HD. Čini se da je Dane Hrkalović želio da svima da do znanja ko mu je ćerka, jer je upravo tu fotografiju postavio na profilu svog Vajbera. Nije teško zamisliti kako se moć Dijane Hrkalović prelivala i na druge članove porodice, jer se zadrugarski i poljoprivredni biznis Hrkalovića i te kako oslanjao na poluge vlasti koje je ona držala. O tome svjedoče i brojne optužbe i krivične prijave na račun Hrkalovića zbog navodnog nezakonitog poslovanja, nenamjenskog trošenja državnih subvencija i zloupotrebe službenog položaja. Umjesto komentara, Dane Hrkalović juče je kratko poručio da za Kurir nema vremena.

DIJANA BILA DEO GRUPE KOJA JE PLANIRALA ATENTAT NA VUČIĆA: Obaveštajac otkrio šokantne detalje afere NIJE DŽABE DOVEDENA U MUP

Voli luksuz

Da moć i uticaj koji su se pokazivali čak i preko registarskih oznaka idu ruku podruku s bogatstvom, najbolje pokazuje luksuz koji su zatekli policajci zaduženi za pretres stana Dijane Hrkalović. Policijski službenici su se uvjerili u razmjere bogatstva koji je Dijana Hrkalović uložila u opremanje svog stana u Beogradu. Cijeli stan je popunjen najmodernijim i skupim komadima italijanskog namještaja, ima izgrađenu saunu i fontanu na terasi. U sefu joj je nađeno 100.000 evra, a u stanu je imala i pištolj i pancir-prsluk.

Podsjetimo, Dijana Hrkalović je uhapšena 15. oktobra zbog sumnje na trgovinu uticajem. Ona je osumnjičena da je uklanjala dokaze posle ubistva karatiste Vlastimira Miloševića u Ulici 27. marta. Upravo to sklanjanje dokaza bilo je presudno za oslobađajuću presudu Veljku Belivuku, koji se suočavao s optužnicom za pomenuto ubistvo.

štampano izdanje 26.10.2021.
FOTO: KURIR