Ponedjeljak, 17.01.2022.

BAŠ ONAKO SEKSI: Što sve ima Selmo Cikotić?

Subota, 27.11.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti | Autor

Naime, Cikotić je veći dio karijere proveo u vojsci, a u politiku je ušao 2006. godine učlanjenjem u Stranku demokratske akcije.

Odmah iduće godine imenovan je savjetnikom za obranu i sigurnost tadašnjeg bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, prenosi CIN.

Politička karijera Cikotiću je donijela brojne uspjehe te ‘osiguranje’ za budućnost.

Supruga i on danas broje pet stambenih nekretnina i to tri stana i vikendicu sa zemljištem u Sarajevu te kuću i zemljište u Visokom.

Riječ je o velikim stanovima pa tako samo jedan u Sarajevu ima 103 četvorna metra. Onaj najveći od 184 četvorna metra u zemljišnim knjigama vodi se kao njegov iako je prodan.

Cikotić se tereti kako je kao ministar obrane državni proračun oštetio za 9,7 miliona KM.

Popis njegove imovine provjerite OVDJE.

Podsjetimo, Tužilaštvo Bosne i Hercegovine je podiglo optužnicu protiv ministra sigurnosti u BiH Selme Cikotića zbog visoke korupcije prije nekoliko dana.

Riječ je o zloupotrebi položaja i ovlaštenja u vrijeme kada je Cikotić bio ministar odbrane.

On je optužen zbog afere “Skaut” i sumnjiči se da je nezakonito potpisivao štetne ugovore o prodaji viškova oružja i municije hrvatskoj firmi “Skaut” prilikom čega je oštetio budžet BiH za više od 6,2 miliona KM.

Agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA) je upravo zbog toga još prošle godine podnijela izvještaj protiv Cikotića. U tom izvještaju je navedeno da je Cikotić u periodu 2006. do 2010. godine bez saglasnosti Predsjedništva BiH potpisivao odluke o prodaji naoružanja i municije.

Tagovi: Selmo Cikotić