Subota, 10.04.2021.

OGLASIO SE LJEKAR KOJI JE REANIMIRAO BANDIĆA: Pozlilo mu je tokom večere, doživio je masivni infarkt

Nedjelja, 28.02.2021. | Region | Vijesti | Autor

Gradonačelniku Milanu Bandiću pozlilo je sinoć tokom večere te je preminuo od srčanog udara u 66. godini.

U momentu kada je, sada već pokojnom gradonačelniku Zagreba, Milanu Bandiću pozlilo tokom večere, tu se našao i ljekar dr. Gzim Redžepi koji je pokušao da ga reanimira.

Gzim Redžepi, koji radi kao pulmolog u bolnici, ispričao je za hrvatski RTL kako je to sinoć sve izgledalo kada je Bandiću pozlilo dok su bili na večeri, kako kaže, jednog kućnog prijatelja. Redžepi je naveo da mu to nije prvi put da je nekoga reanimirao.

“Istina je, bili smo kod kuće od prijatelja na večeri, na Vrhovcu, i Bandiću je pozlilo. Započeo sam reanimaciju, zvali smo hitnu koja je u tom trenutku bila na Ilici. To je bio veliki masivni infarkt”, ispričao je Redžepi za RTL i dodao:

“Kod našeg zajedničkog prijatelja smo bili, nas trojica, gradonačelnik, prijatelj i ja. Jeli smo oko 8 uveče, popili kafu, sjedili smo, pričali i samo se srušio sa stolice. Pozlilo mu je”.

Dr. Redžepi je naveo da misli da sve to dogodilo 23.15 sati, kao i da je vozilo hitne medicinske službe brzo došlo. On dodaje da je reanimacija nastavljena u bolnici.

“Hitna je došla za 3-4 minuta, jako su brzo došli jer su se vraćali s intervencije, druga je došla za 7-8 minuta. Nastavili smo reanimaciju, nastavljena je i na Sv. Duhu, bio je živ dok je hitna došla. Sve smo odradili po pravilima. Borite se, ali ne znate kad će vas dočekati”, rekao je Redžepi.

Gzim Redžepi kaže kako mu je bilo jako teško reanimirati prijatelja bez obzira na to što je ljekar po zanimanju.