Utorak, 27.07.2021.

Uposlenica Gradske uprave Hadžihalilović zakukala: Gradonačelnica me ignoriše; Stevanović (SDP) zatražio da se pokrene disciplinski postupak

Ponedjeljak, 31.05.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti | Autor

Nakon što je zajedno sa svojim nekadašnjim šefom Abdulahom Skakom pokušala sve kako bi se on zadržao na poziciji gradonačelnika, te im isto nije pošlo za rukom, uposlenici Gradske, uprave Maji Hadžihalilović nije ostalo ništa drugo osim da ovaj put zaista počne da se bavi stvarnim obavezama i poslom.

Naime formalno-pravno njena pozicija je pozicija sekretara Gradske uprave. Za vrijeme gradonačelnika Skake, više se, kako kažu uposlenici Gradske uprave, bavila mahalaškim prizemnim dešavanjima unutar zgrade ali i Stranke demokratske akcije, što je njoj ali i ljudima okolo nje davalo lažni privid bitne osobe, dok je sada zapisničar na sastancima gradonačelnice. Taj pad očigledno podnosi jako teško, pa svoju nekadašnju bitnost traži po režimskim medijima u vlasništvu SDA, koji jedini još shvataju zaozbiljno njene izjave, dala se i u komentarisanje svačijih objava po Facebook-u tražeći podršku svojih stavova u komentarima SDA botova.

Hadžihalilović, navinuta na komfor, prvo je zakukala kako, zamislite, radni prostor u kojem boravi ne odgovara njenoj djelatnosti, zaboravljajući pri tome kako je izgledao radni prostor u kojem je ‘ponikla’ i iz kojeg su je dovodili. Ona je paranoično ustvrdila da je razlog strašnom činu njenog premještanja iz jedne kancelarije u drugu zapravo njena tužba prema predsjedniku Naroda i pravde Elmedinu Konakoviću.

Na sjednici Gradskog vijeća Sarajeva održanoj prije nekoliko dana dopredsjedavajući GV Dragan Stevanović predložio je gradonačelnici Benjamini Karić da pokrene disciplinski postupak protiv Hadžihalilović zbog takvih javnih istupa.

– Tokom posjete delegacije Grada Sarajeva u Podgorici neprijatno sam bio iznenađen istupom državne službenice u Gradskoj upravi, a koji se odnosi na predsjedavajućeg rukovodstva GV i gradonačelnika. U tom smislu smatram da je Maja Hadžihalilović prekršila zakon o državnoj službi. Ovim putem pitam gradonačelnicu da li je upoznata i da li je pokrenula disciplinski postupak, što je dužna po zakonu uraditi – kazao je Dragan Stevanović u svom izlaganju.

Stevanović je također nabrojao članove Pravilnika dužnosti i prava državnog službenika prema kojima, kako on tvrdi, postoji osnova da se pokrene disciplinski postupak protiv Hadžihalilović.

Hadžihalilović je u svojoj rekaciji na ovakav zahtjev, pored toga što je ustvrdila na misli da nema osnova za pokretanje disciplinskog postupka protiv nje ponovo zakukala.

Ovaj put je razlog za to, kako ona kaže kontinuirano ignorisanje gradonačelnice, uprkos tome što je zatražila nekoliko puta sastanak.

Energija koju ‘sekretarka’ ulaže u svoje tugaljive vapaje za malo pažnje koja joj očigledno nedostaje bila bi puno korisnija u obavljanju njenih radnih zadataka. Osim, ukoliko njena uloga do neke nove pozicije na koju se možda sprema, nije upravo ova koju se trudi igrati.

(PRESS)