Utorak, 19.10.2021.

PRESS otkriva / Kako je Abdulah Skaka unajmljivao luksuzna auta od svojih prijatelja iz SDA i plaćao ih iz Budžeta; Hajrovali Hisetours i firma BTC / Najam koštao ukupno 39.415 KM

Utorak, 31.08.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti | Autor

Bivši gradonačelnik Grada Sarajeva Abdulah Skaka (SDA) za vrijeme svog manadata pokazivao je posebne afinitete prema kupovini i najmu automobila, piše PRESS.

Osim što je za kupovinu službenog automobila marke Passat, u maju 2018. godine izdvojio 67.041 KM, te u julu iste godine 79.600 KM za kupovinu kombi vozila, Skaka je također, u trenutku kada je Gradska uprava imala na raspolaganju sedam službenih vozila, značajnu sumu novca izdvojila na najam vozila – luksuznih automobila, kombija itd.

Čak 39.415 KM dao je Skaka iz Budžeta za ovu svrhu.

Da stvar bude gora, Skaka je posebno susretljiv bio prema svojim stranačkim prijateljima, ali i kućnim, porodici Divović.

Dvije firme, Bosnian Trade Center d.o.o. i Hise A&A d.o.o. P.J. Hisetours su od gradonačelnika Skake dobili 9.535,5 KM po direktno sklopljenom direktnom sporazumu. Odgovorna lica u ove dvije firme su dva brata Alen i Almir Divović inače članovi i simpatizeri Stranke demokratske akcije.

Izvor: Portal ekapija
PRESS u posjedu jedne od faktura izdate od strane Bosnian Trade Center (u potpisu direktor Almir Divović)

VEZE PORODICE DIVOVIĆ SA SDA

Skaka i Divovići odavno su već kako stranački, tako i porodični prijatelji.

Na listi za općinsko vijeće tako se ove godine ispred Općinske organizacije Stari Grad našao otac Alena i Almira Divović.

Prije nekoliko godina okušao se na listi i odgovorno lice Hisetours Alen Divović, a aktivna je u politici i njegova supruga Amela Divović, koja je nakon neuspjelih pokušaja da u politiku uđe sa liste i bude izbor glasača, prošle godine izabrana kao potpredsjednica organizacije Žene SDA u Kantonu Sarajevo.

Podsjetimo da se firma Hisetours veže i za spor koji su Divovići izgubili na sudu, a koji se tiče nepravilnosti koje su počinjene u raspodjeli državnog novca. Naime “Turistička zajednica KS” u čijem je povjereništvu kao istaknuti član SDA Stari Grad tada sjedio Alen Divović dodijelila je “bespovratna sredstva” u iznosu od 70.000 KM svojoj porodičnoj firmi.