Ponedjeljak, 17.01.2022.

NEVJEROVATAN ODZIV NA POZIV ZELENIH BERETKI: Za 24 sata, dobili smo preko 15.000 upita za prijavu

Srijeda, 12.01.2022. | BiH | Najnovije | Vijesti | Autor

S obzirom na to da svakog dana gledamo potpuno iste scene kao one 91. i 92. godine, Zelene beretke odlučile su prvi put nakon agresije nad BiH širiti svoje članstvo i primiti nove članove.

Savez udruženja boraca Patriotska liga BiH sa zabrinutošću prati najnovije oblike napada i pokušaje destabilizacije Bosne i Hercegovine.

Smatraju kako situacija nije bezazlena, ali poručuju da štite i čuvaju državu i njene građane.

Na pitanje Srne da prokomentariše najavu muslimanske paravojne organizacije “Zelene beretke”, koja okuplja dobrovoljce s početka građanskog rata u BiH, da su se “zbog stanja u BiH i scena istih kao 1991. i 1992. godine” odlučili za prijem novih članova, Dodik je rekao da za razliku od FBiH u kojoj radikalni elementi pozivaju na revitalizaciju paravojnih jedinica iz prošlog rata, poput “Zelenih beretki”, Republika Srpska je svoj dan i svoje djelovanje proslavila u slavu mira i postojanja Srpske, što nije suprotno ni Ustavu ni Dejtonskom mirovnom sporazumu.

“Pokušaji da se ubije istorijska činjenica da je Republika Srpska nastala u miru, prije građanskog rata u BiH, osuđeni su na neuspjeh, jer takvo falsifikovanje istorije ne može proći. Pokazali su to i građani Republike Srpske koji su na dostojanstven način, pjesmom, ne vrijeđajući bilo koga, proslavili Dan Republike”, istakao je Dodik.

“Mi ne slavimo genocid koji ste vi počinili , mi smo branili svoj prag Dodik i mi slavimo svoje pobjede. Ako Bosna i Hercegovina bude trebala odbranu tu smo ali u puno većem broju” – izjavili su iz Zelenih Beretki.

Tagovi: Zelene beretke