Ponedjeljak, 17.01.2022.

Dragan Bursać: Mediji u RS prenijeli lažnu vijest da se okupljaju ekstremisti u Bužimu

Srijeda, 12.01.2022. | BiH | Na mreži | Najnovije | Autor

Povodom izvještavanja medija u manjem bh. entitetu u RS o obilježavanju 29. godišnjice bitke “Munja 93” u Bužimu, oglasio se i Dragan Bursać, novinar i analitičar.

– Mediji u RS, SVI DAKLE, prenijeli lažnu vijest da se okupljaju ekstremisti u Bužimu pod naslovom ”Marš u Bužimu! Uniformisani sa fantomkama i zelenim beretkama uzvikivali “Alahu ekber” – napisao je na Twitteru Bursać.  

Inače, u znak sjećanja na poginule branioce svakog 11. januara okupe se preživjeli, članovi porodica poginulih, predstavnici vlasti, ali i brojni prijatelji i sugrađani kako bi obilježili još jednu godišnjicu akcije “Munja 93” u kojoj je zabilježena jedna od važnih pobjeda branilaca tadašnjeg slobodnog dijela Bihaćkog okruga, ali i upućena poruka agresoru da neće uspjeti u svojim namjerama i planovima.

Bužimska 105. brigada realizirala je uspješno briljantnom taktikom operaciju “Munja ’93” i oslobodila znatan prostor državne teritorije. Ovom je operacijom Izet Nanić odbacio neprijateljsku artiljeriju od Bužima, a određen broj te artiljerije dopremio je i u svoju komandu kao ratni plijen.

Bužimska brigada imala je poslije ove akcije po prvi put u svom vlasništvu topove, minobacače i veliki broj municije.

Tagovi: Dragan Bursać