Nedjelja, 19.09.2021.

Konaković odgovorio portparolu SNSD-a: Vi ćete kao mirno da odnesete kosti naših predaka?

Petak, 03.09.2021. | Na mreži | Najnovije | novinarka

Lider Naroda i pravde Elmedin Konaković komentirao je na Twitteru izjave portparola SNSD-a Radovana Kovačevića o mirnom razlazu BiH.

Konaković je jasno poručio da ne može biti disolucije Bosne i Hercegovine.

“Ništa gluplje nisam čuo od ovog što govori portparol SNSD-a Radovan Kovačević. Vi ćete kao mirno da odnesete kosti naših predaka sa sobom, naše rane u Srebrenici, Prijedoru i drugim mjestima stradanja? Naše kuće u RS-u, djedovinu. Mi ćemo kao mirno da vas posmatramo? Mirni razlaz?”, napisao je Konaković.

Ništa gluplje nisam čuo od ovog što govori portparol SNSD-a @KovacevicRaso. Vi ćete kao mirno da odnesete kosti naših predaka sa sobom, naše rane u Srebrenici, Prijedoru i drugim mjestima stradanja? Naše kuće u RS-u, djedovinu. Mi ćemo kao mirno da vas posmatramo? Mirni razlaz?

— Dino Konakovic (@DinoKonakovic) September 3, 2021

Podsjetimo, lider SDS-a Mirko Šarović danas je saopćio da je “ideja mirne disolucije je tačka razlaza” politika SDS-a i SNSD-a.

On je rekao da je to “najopasnija zamka za nespremnu Republiku Srpsku” te da će se SDS “odlučno suprostaviti svakoj takvoj inicijativi”.

Na to je reagirao Kovačević koji je ponovio teze o mirnom razlazu I nezavisnoj Republici Srpskoj kao interesima srpskog naroda.