Subota, 27.11.2021.

REGION ŠOKIRAN PRIZORIMA IZ BANJA LUKE: “Ubij, zakolji da Šiptar ne postoji” (VIDEO)

Utorak, 19.10.2021. | Na mreži | Najnovije | Autor

Veliki skandal obilježio je rukometnu utakmicu EHF kupa između banjalučkog Borca i kosovskog Bese Famgasa u kojoj je Borac slavio s 28:25. Ipak, slavlje domaćina pokvarili su rasistički i nacionalistički povici navijača. 

Sramotni ispad Lešinara, kako se navijači Borca nazivaju, zabilježili su i sudac i delegat. Lešinari su poznati kao ekstremno prosrpski orijentirani navijači koji nerijetko u svojim pjesmama veličaju i ratne zločince, a ni ovoga puta nisu se mogli suzdržati od vrijeđanja i prijetnji. Kosovski klub je podijelio dio onoga što su doživjeli na gostovanju. 

“Sramota! U nedjelju je odigrana utakmica drugog kola EHF Kupa protiv banjalučkog Borca u kojoj je KH Besa Famgas poražen s 28:25. Utakmica je pak ostala u sjeni suludog skandiranja lokalnih navijača koji su cijelo vrijeme navijali protiv Kosova”, stoji u objavi kluba na Facebooku uz opasku: 

“Bili su to rasistički i nacionalistički povici poput “Kosovo je Srbija”, “ubij, ubij, ubij Šiptara”, “Kosovo je srce Srbije”, “Ubij Hrvata da Šiptar nema brata”, “Ubij, zakolji da Šiptar ne postoji”, a to su samo neke od pjesama koje su za slovačke sudije iznenađujuće bile ok”, poručili su iz kosovskog kluba nakon velike neugodnosti na gostovanju u Banjoj Luci.

Tagovi: RK Borac