Subota, 27.11.2021.

Razočarani tviteraš Reuf Bajrović našao krivce za imenovanje Kajganića: Za poraz krivicu snose Suljagić i Lagumdžija; Optužbe otišle i na račun visokog predstavnika

Srijeda, 20.10.2021. | Na mreži | Najnovije | Autor

Tviteraš Reuf Bajrović oglasio se na svom nalogu o izboru Milanka Kajganića za vršioca dužnosti glavnog tužioca Tužilaštva BiH. Vidno razočaran, a dijeleći to razočarenje vjerovatno sa svojim nalogodavcima ovaj tviteraš je našao i glavne krivce, te obrazložio i razloge zbog kojih to tvrdi.

Ovo se mora reći: direktnu krivicu za ovaj poraz snose Halil Lagumdzija i Admir Suljagić koji su svojom lijenošću otegli proces skidanja Tadićke toliko da su izgubili većinu u VSTV istekom mandata Mahmuta Švrake. Dva-tri teksta su ih uplašila i predali su sudbinu BiH Dodiku, napisao je Bajrović.

Tviter korisnik Bajrović optužio je i novoimenovanog visokog predstavnika da je dio ovih dešavanja. “Šmit očito asistira u saradnji s Moskovom”, napiso je on.

Podsjetimo, Milanko Kajganić izabran je za v.d. glavnog tužioca Tužilaštva BiH.

Za njega je glasalo 7 članova vijeća, tri su bila protiv i tri su suzdržana.

Izbor je uslijedio nakon što je odlukom većine članova Visokog sudskog i tuzilačkog vijeća BiH Gordana Tadić smijenjena je s pozicije glavne tužiteljice Tužilaštva BiH.