Subota, 27.11.2021.

Mladoj nadi SNS “pregorio procesor”: Naučila napamet govor, pa je zbunio Ćuta

Srijeda, 27.10.2021. | Na mreži | Najnovije | novinarka

Poslanica Srpske napredne stranke i mlada nada ove partije Nevena Đurić, sinoć u debati “Reč na reč” nije uspjela da opravda pohvale svog šefa Aleksandra Vučića i u nekoliko navrata je dejlovala veoma zbunjeno dok je govorila, po svemu sudeći, unaprijed naučene govore. Dok je u zanosu pričala o žutim lopovima, stranim plaćenicima i ugroženosti SNS, dvije riječi Aleksanra Jovanovića Ćute bile su dovoljne da joj u potpunosti popusti koncentracija i da zaboravi šta je htjela da kaže.

Od kad je osnovana, Akademija mladih lidera Srpske napredne stranke iznjedrila je brojne političke velikane. Od Kebare, preko Langure i Staše Stojanović, nizali su se mladi lavovi i lavice, kojima se predviđala blistava politička budućnost. Ipak, do pojave mlade Nevene Đurić niko nije zavrijeđivao toliku pažnju vođe.

Tokom svog prvog učešća u emisiji “Reč na reč”, Đurićeva je demonstrirala zavidne vještine u vrijeđanju sagovornika, upadanju u riječ i vikanju, što je izazvalo ogromno oduševljenje kod Vožda, poznatog po tome što je i sam u mladosti djelovao kao neko ko nije birao riječi i nerijetko prelazio granice pristojnosti.

“Mislim da se pomalo razumem u politiku i mogu da prepoznam one koji su talentovani. To dete je, da ne kažem najtalentovanije koje sam video u poslednjih 15, 20 godina, ali svakako jedno od najtalentovanijih u politici. Pokazala je takvu energiju, srčanost koja me je negde podsetila na vreme kada sam ja bio mlad, negde pre jedno 25 godina, ali ona je pametnije i bolja od mene“, naglasio je lider naprednjaka.

Ova izjava vinula je u zvijezde mladu Nevenu Đurić, koja je u međuvremenu postala prva opcija SNS za gotovo svaku debatnu emisiju. I kolege iz stranke su joj odale priznanje na iskazanoj hrabrosti, te je tako, pošto je vidjela uživo opoziciju i preživjela taj susret, stekla status heroine.

Pritisak koji se sručio na leđa mlade jurišnice SNS i očekivanja da bude mladi Vučić u ženskom obliku su uzela svoj danak. Nevenu su sinoć poremetile dvije reči koje izgovorio Aleksandar Jovanović Ćuta iz pokreta Ekološki ustanak.

Dok je “biflala” unaprijed nučen govor, savršeno napisan i u kom su svoje mjesto našli opozicija, Đilas, Marinika, Zelenović, bivša vlast i ugroženi Vučić, Nevena je počela da zamuckuje. U trenutku kad je postalo očigledno da je zaboravila šta je rekla i kad je postalo jasno da je daleko od poentiranja, dodatno ju je poremetila Ćutina upadica.

Po svemu viđenom sinoć, djeluje da je prvi čovjek Srbije pogriješio i da je prerano izašao sa ocjenom da postoji neko u SNS ko umije bolje da vrijeđa protivnike od onog Vučića iz devedesetih godina. Teško da je i sam predsjednik danas na tom nivou. Dugo je prošlo od njegovog posljednjeg TV duela, a iz forme se lako ispada.